New post
getstyle

New post

Australų poetė Pam Brown yra vaizdingai, tiksliai ir itin gražiai pasakiusi apie tėvo reikšmę kiekvieno žmogaus gyvenime ir pačios tėvystės esmę: „Tėveliai yra paprasčiausi vyrai, meilės paversti į didvyrius, nuotykių ieškotojus, pasakotojus ir dainininkus“. Niekas nepaneigs, kad taip, kaip moteriai didžiausia laimė yra būti motina, taip vyrui didžiausias pasididžiavimas ir džiaugsmas yra būti tėvu – pavyzdžiu savo vaikams, atrama savo moteriai ir globėjišku didvyriu savo šeimai. Nepaisant to, kad nuo vaikystės esame mokomi, kad vyrai nėra sentimentalūs, jiems nėra būtina dažnai girdėti švelnius žodžius, sulaukti šiltų apkabinimų ir padėkos žodžių, požiūris keičiasi ir akivaizdu, kad nuoširdumas ir meilė svarbu ir jiems. Dar svarbiau tai tampa, kai kalbame apie vyrą, kuris yra tėtis! 

Įprasta, kad dažniausiai švenčiama ir išskirtinai paminima Motinos diena, kuri švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį. Nerašyta taisyklė, kad ilgą laiką, Tėvo dienai dėmesio buvo skiriama kur kas mažiau. Labai džiugu, kad požiūris į šią progą keičiasi ir kasmet vis daugiau yra kalbama, kaip svarbu yra pasveikinti savo tėvus – ši diena pradeda sulaukti jai priklausančio dėmesio ir svarbos svarumo. Kiekvienas tėtis tikrai laukia padėkos ir nuoširdaus pasveikinimo iš savo vaikų ir žmonų. Tad kaip tai padaryti, kad išreikštumėme gražiausius savo jausmus mylimiausiam žmogui, kurį vienintelį vadiname tėčiu, ir maloniai, netikėtai nustebintumėme?.. Gėlės žiedas neabejotinai džiugins ne tik akis, bet ir širdį, o pasitelkę išradingumą ir „Gardenijos žiedų“ siūlomas dovanų naujoves savo tėvelius pradžiuginsime praktiškumu ir pagardinsime jų kasdienybę.

Dovanų idėjos Tėvo dienos proga

Tegu gėlės žiedai šią dieną džiugina Jūsų tėčius!

Auksinė taisyklė – tinkamos gėlės, tinkamu laiku – pats geriausias, klasikinis pasveikinimo variantas, kurį pasirinkę niekada nesuklysite. Žinoma, puikiausias variantas, kai jūs žinote, kokias gėles, kokios spalvos, kokio kvapo žiedus mėgsta jūsų mylimas žmogus, šiuo atveju tėtis. Tačiau jeigu dėl to dvejojate būtinai atkreipkite dėmesį į toliau pateikiamus patarimus šiuo aspektu: 

  • raudonos rožės – klasikinis, universalus pasirinkimas, kuris tinka daugeliu atveju: tiek vyrams tiek moterims įvairiomis progomis. Šiame kontekste šis variantas daug aktualesnis dar ir todėl, kad tamsiai raudonų rožių žiedai išreikš ne tik jūsų meilę tėčiui, bet bylos ir apie jūsų pagarbą, dėmesingumą, vertinimą ir padėką;
  • tropinės gėlės ir augalai – puiki dovana tėčiui, kuris mėgsta iššūkius ir mėgsta rūpintis augalais. Siūlome jums violetinio atspalvio orchidėjas, įvairiaspalvius bromelijinius, bambukus ar bonsus. Tokie augalai turėtų įkvėpti nuo kasdienybės pavargusius jūsų tėčius, o galbūt net taptų laisvalaikio forma. Pvz., tokių gėlių kaip bonsai auginimas tikrai reikalauja daug specifinių žinių ir domėjimosi auginimo tradicija, subtilybėmis, o galiausiai net šių augalų filosofija. 
  • augalų puokštė – tegu žaluma ir netikėtai originalus puokštė sprendimas nudžiugina Jūsų tėčius! Motinos dienos proga įprasta dovanoti margaspalvių gėlių puokštes, tačiau Tėvo dienos proga išdrįskite eksperimentuoti ir nustebintii tėvelius netikėtai kūrybiškais sprendimais. Padovanokite puokštę be gėlių – į tokią kompoziciją florsto paprašykite įdėti bambuko šakelių, žaliuojančių dekoratyvinių augalų stiebelių, šakelių, lapelių, žolelių ir kt.

 

Gardi dovana jūsų tėčiui

Neabejotinai puikiai pažįstate savo tėtį ir žinote, ką labiausiai jis mėgsta skanauti po gardžių pietų, kuo save palepina subjurus nuotaikai ar be kokio mėgstamo skanėsto neišeina iš aprduotuvės. Taip! Tai gai būti puiki dovana jūsų tėčiui ir akivaizdus įrodymas, kaip puikiai pažįstate jums mylimą žmogų. Galime pasufleruoti, kad puikiai tiktų gurmaniški rinkiniai susidedantys iš įvairių sūrių, mėsos gaminių, duonos bei saldumynų. Taip pat nudžiugintų ir gražiai pateikti saldumynų ir vaisių krepšeliai (daugiau variantų rasite čia: http://www.gardenijosziedai.lt/lt/15-gurmaniski-rinkiniai). Žinoma, jei turite laiko ir noro galite mylimą žmogų nudžiuginti savo darbo keksiukais, pyragu, nekasdienišku patiekalu. 

 

Mieli siuvenyrai

Dovanodami siuvenyrus visada užsitikrinsite, kad pasveikintas žmogus apie jus prisimins ilgai ir apie jus pagalvos pačią netikėčiausią akimirką. Jeigu esate išradingas ir kūrybingas, o jūsų tėtis yra žmogus mėgstantis kolekcionuoti, saugoti jam brangius daiktus, tada nedelsdami pasukite galvą apie ypatingą siuvenyrą tėčiui. Tai gali būti marškinėliai su linksmu užrašu, fotosesija, rėmelis su jūsų, jūsų tėčio ar visų šeimos narių nuotrauka, pakabukus, rašiklis, saldainiai irk t. su jūsų vaikystės nuotrauka ar pan., jūsų rankų darbo meninis darbelis (piešinys, karpinys, lipdinys ir t. t.). Jeigu jūsų tėtis praktiškas nesuklysite padovanojęs tai, kuo jis gales naudotis visada: kaklaraištis, peteliškė, megztukas ir pan. 

 

Laikas kartu

Laikas, kurį kažkam skiriate yra didžiausia dovana, kurią galite padovanoti! Tai ypač aktualu jeigu tėvus aplankote retai. Padovanokite savo laikas ir gražius, neišdildomus atsiminimus. Esant galimybei suorganizuokite išvyką į gamtą, parka, prie jūros, koncertą ir pan., pasivažinėjimą kartingais, skrydš oro balionu, pasiplaukiojimą mariose ir kt. Į šias atrakcijas be tėčio ir saves būtinai įtraukite ir kitus šeimos narius – maną, brolius ir seseris. 

 

Įdomūs faktai apie Tėvo dieną

Tradiciškai pirmasis birželio sekmadienis skiriamas mūsų mylimiems tėčiams. Šiemet tai birželio 4 d. Ši diena pradėta minėti JAV, kai viena moteris mirė gimdydama šeštą vaiką, o jos vyrui teko užauginti visus vaikus. Daugelyje pasaulio šalių Tėvo diena minima skirtingomis datomis ir sietina skirtingais kultūriniais momentais. Pavyzdžiui, Belgijoje, Italijoje, Portugalijoje, Ispanijoj tėvo diena festa del papà švenčiama kovo 19 d. ( religinis pamatas – Šv. Juozapas, pastarasis Jėzui atstojo jo tėvą). Čia priimta dovanoti smulkias smulkias dovaneles, skaityti eilėraščius, atlikti išmoktus vaidinimus ir pan. Kinijoje tėvo diena švenčiama rugpjūčio 8 d. Kinų kalboje 8 yra tariamas ba. Taigi 8 mėn. 8 d.  yra „baba“, o tai kinų kalboje reiškia „tėvas“.