New post
getstyle

New post

JAV prezidentas Abraomas Linkolnas yra pasakęs „Už visa tai kuo esu arba svajojau būti, esu skolingas savo mamai“. Neabejojame, kad ir jums mama yra tas žmogus gyvenime, kuriam už tai kuo esate galite nuoširdžiai padėkoti, neabejojame, kad tai žmogus, kurį norisi aplankyti, apkabinti, nudžiuginti, apdovanoti ir tiesiog apdėkoti už tai, kad ji yra. Pirmąjį gegužės sekmadienį visi tradiciškai sveikiname savo mamas. Metai iš metų dažnas mūsų vis galvoja: kaip nustebinti, ką padovanoti. Tačiau atsiminkite paprastą gyvenimo tiesą – mamai svarbiausia Jūs. Nepamirškite jos ne tik Motinos dieną, bet apie savo meilę jai priminkite visada. 

Nudžiuginkite mamą, brangiausią žmogų parodydami, kad žinote, ką ji labiausiai mėgsta. Šis straipsnis ypatingas tuo, kad siūlome gėles mamai rinkti turint omenyje, kad kiekviena mama yra išskirtinė ir ypatinga ir gėlių rinkimas yra svarbus rinkimas, kuriam būtina pažinti žmogų, kurį sveikinsite. Taigi šįkart daugumą variantų, kuriuos pasiūlysime, pateiksime pagal asmeninio žmogaus savybes ir santykį su tam tikru augalu, gėle. 

 

Klasikinis pasirinkimas – rožės

Labiau nei bet kurios kitos moterys, mamos, mėgsta rožes. Rožių puokštės jau nuo seniausių laikų yra vienos populiariausių norint nustebinti savo augintojas. Egiptiečių mitologijos deivė Izidė – derlingumo, vėjo, vandens ir motinystės deivė – nuolat buvo pagerbiama rožių žiedų puokštėmis. Akivaizdu, kad ši tradicija rado vietą ir krikščionybės laikais – juk būtent rožės yra Mergelis Marijos simbolinis ženklas. Norėdami išreikšti dėkingumą ir neapsakomą meilę savo mamai – dovanokite rožines arba baltas rožes. Dovanoti rožes yra elegantiška ir skoninga. 

 

Lelijų puokštė mamai

Lelijų puokštė Jūsų mamai – gražiausia dovana, kuri parodys tyrą Jūsų meilę ir neabejotinai nustebins. Šios gėlės tiks ryškioms ir energija trykštančioms mamoms, kurios skiria daug laiko šeimai, taip pat turi daug ambicijų profesinėje ir kūrybinėje veiklose. 

 

Orchidėjos kūrybingoms mamoms

Ar žinojote, kad Lietuvoje taip pamėgtos orchidėjos Kinijoje simbolizuoja vaisingumą ir motinystę? Taip pat šios gėlės asocijuojasi su rafinuotu grožiu ir elegancija. Akivaizdu, kad vazone padovanota gėlė puikiai tiks bet kuriai mylimai mamai. Taip pat galite atkreipti dėmesį į tai, kad šios gėlės puikiai tinka mamoms, kurios pasižymi jautrumu, sudėtingesniu charakteriu, bet dažnai nustebina puikia, kūrybiška fantazija ir humoro jausmu. Mamos, mėgstančios orchidėjas, dažniausiai domisi naujausiomis mados tendencijomis, jos nebijo keisti savo įvaizdžio, yra atviros naujovėms. Jos mėgsta teatrus, muziejus, parodas ir koncertus – viską, kas susiję su kūrybiškumu. Todėl dovanodami orchidėją nesuklysite pridėję kvietimą į parodos atidarymą, filmo premjerą ar naują rankų darbo apyrankę.

 

Gvazdikėliai, gerberos ir spalvingos ramunėlės – praktiškoms mamoms

Jūsų mama yra pati praktiškiausia ir labiausiai paprastumą mėgstanti iš visų Jums pažįstamų moterų? Jūs turite problemų ir žinote, kad tokia mama Jums pasiūlys pačius geriausius ir praktiškiausius sunkumų sprendimo būdus? Jūsų mama darbšti ir niekada nepasiduodanti rutinai ir sunkumams? Vadinasi galite džiaugtis mama, kuri kontroliuoja daug procesų Jūsų šeimoje, didžiuojasi kiekvienu šeimos nariu. Jei mama gyvenime jums tarsi angelas sargas tikrai nesuklysite jai išrinkę nuoširdžią, spalvingą ir mielą puokštę iš jau paminėtų gėlių – gvazdikėlių, gerberų ir spalvingųjų ramunėlių. 

 

Romantinė simbolika – pastelinių spalvų puokštės ir gėlės

Jei Jūsų mama yra asmuo, kuris gyvena jausmų ir emocijų pasaulyje, jei ji nepastebi kasdienybės rutinos, yra geraširdė, mėgsta skaityti knygas, žiūrėti senus filmus, teatro spektaklius, pasivaikščiojimus sode, parke ir apskritai yra padebesiais skrajojanti romantikė – galite būti tikras, kad mamai tik bet kurios rūšies gėlės. Viskas būtų paprasta, omenyje turite turėti tik vieną taisyklę – mamai su išvardintais asmenybės bruožais neabejotinai labiausiai patiks tokie gėlių žiedai, kurie džiugins pastelinėmis, šviesiomis, gražiomis lengvomis svajingomis spalvomis. Tokio charakterio mama dar labiau džiaugsis ir nustebs jei puokštė bus perrišta kaspinu, papuošta nėrinio skiautele. Pridėkite saldainių dėžutę, mylimų kvepalų buteliuką, bendrą nuotrauką – sentimentalumas romantiką mėgstančiam žmogui svarbiausia.

 

Vazoninės gėlės tradicijas ir senovę mėgstančioms mamoms

Skintos gėlės bet kokia proga yra neabejotinai vienas geriausių ir optimaliausių variantų. Vis dėlto tai nebus pats geriausias mamai, kuri mėgsta kaupti ir ilgai išsaugoti daiktus, kuriuos gauna dovanų, ir ypač iš savo vaikų. Taigi jei turite kruopščią ir atsiminimus saugančią mamą būtinai dovanokite jai vazonines gėles. Kokias gėles rinktis? Tai gali būti – azalijos, begonijos, jau minėtos orchidėjos, gardenijos. Gėlės gražios, neužimančios daug vietos, nesudėtingo auginimo ir žydės tikrai ilgiau nei skintos gėlės, tradicinės puokštės. Jei mama mėgsta rožes drąsiai jai dovanokite rožę vazonėlyje – vėliau jas bus galima pasodinti sode. Tiesa, jei prakalbome apie sodą, dovanodami gyvą augalą nebūtinai orientuokitės į namie augančias gėles. Neabejotinai galite rinktis ir sodo augalus, medelius. Nepamirškite, kad mamos mėgsta rūpintis kažkuo – suteikite jai tą malonumą. Mama džiaugsis matydama žydinčią jūsų dovanotą gėlę, kuri ilgai primins jūsų meilę mamai. 

 

Norime priminti, kad mamas prisiminti galite bet kada – nebūtina laukti mamos dienos. Nustebinkite mamą lauko gėle bet kada, kaip vaikystėje, kai radę gražiausią žiedelį mažame delne nešėte jai – svarbiausia nuoširdumas ir meilės išraiška. Visada priminkite mamai, kad ją mylite! 

Gardenijos Žiedai - gėlių pristatymas Jūsų Mamai Šiauliuose ir visoje Lietuvoje.