New post
getstyle

New post

Turite pasveikinti draugą, vaikiną, brolį, tėtį, senelį, pažįstamą tam tikra proga, tačiau neapsisprendžiate, kas galėtų nudžiuginti jums svarbų žmogų? Patariame – pradėkite nuo gėlių!

 

Neabejojame, kad esate daugybę kartų sprendę keblų klausimą: dera vyrui dovanoti gėles ar ne? Ir jeigu taip, tai kokias? Vienareikšmiško atsakymo šiuo klausimu, regis, nėra. Tikrai nesunkiai rastumėme tokių, kurie kategoriškai teigtų, kad vyrai ir gėlės – du nesuderinami dalykai. Tačiau iš kitos pusės nereikia pamiršti, kad gėlės savo esme yra labai universalios. Ir nors paprastai gėlės neteikia vyrams tokio džiaugsmo, kokį teikia moterims, tačiau ir jiems gauti gėles yra malonu. Gėlės kaip pagrindinė dovana arba priedas prie dovanos yra ir estetikos, kultūros, skonio suvokimo simbolinis atspindys. Dvejoti dėl gėlių dovanojimo vyrui reikia tik tuo atveju, jeigu jūs tikrai žinote arba nutuokiate, kad toks jūsų gestas labai nuvils jums svarbų vyrą. Kitu atveju patariame slėpti stereotipinį mąstymą į patį giliausią stalčių. Floristai teigia, kad vyrams gėles dovanoti yra būtina – svarbiausia pasirinkti pačią tinkamiausią progą tokiam sveikinimui.

Dalinamės įžvalgomis apie tai, kokias ir kokių gėlių spalvas rinktis norint pasveikinti vyrą.

Neteigiame, kad vyrai pasaulį mato tik juodą ir baltą, tačiau dovanojant gėles tokio principo reikėtų laikytis – turėtumėte vengti pastelinių, pereinamų, sumišusių, įvairių tonų spalvų. Patariame pasirinkti vyrišką ir aiškią – monochroninę – spalvų paletę. Pavyzdžiui, nusprendę vyrui dovanoti dendobrinės kilmės orchidėją pasirinkite tradicinį variantą – baltos spalvos gėlę. Jeigu rinksitės ne vienos gėlės kompoziciją, taip pat įsidėmėkite, kad šiuolaikinės gėlių kompozicijos, su stipriais, aiškiais, tiesių linijų akcentais, minimalizmu, konkrečiomis spalvomis, puikiai tinka vyrams.

Taip pat svarbu nepamiršti, kad tam tikros gėlės gali simbolizuoti svarbius ir reikšmingus jausmus. Štai keletas pavyzdžių:

chrizantemos – draugystė

saulutės – lojalumas

raudonos rožės – užtikrintumas, romantiška meilė

geltonos rožės – draugystė

alstroemeria – atsidavimas

bambukas – sėkmė

Be paminėtų pavyzdžių ypatingus jausmus ir žinutę perteikia ir kai kurios kitos gėlės.

Gvazdikai. Tai gėlė, kuri žmonėms labiau asocijuojasi su vyrais negu su moterimis. Raudonos spalvos gvazdikai dovanojami autoritetingiems, pabrėžtinai atsakingiems vyrams. 

Kardeliai. Dovanodami kardelius pasakysite kitam žmogui, kad jis jums svarbus. Šios gėlės dovanojimas gali reikšti ir susižavėjimą bei šiltus, romantiškus jausmus tam, vyrui kurį sveikinate.

Juodos kalijos. Tokias gėles tinka dovanoti rimtam, subtilų skonio jausmą turinčiam vyrui. 

Bonsas. Šią gėlę turėtumėte dovanoti vyrui, kuris pasižymi ypatingu kruopštumu, atsakingumu, savo tikslų įgyvendinimu. Šio augalo priežiūra pareikalaus tikrai daug laiko, pastangų, tačiau rezultatas sėkmingai auginant neabejotinai džiugins ne tik vyrą, kuris gaus bonsą, bet ir aplinkinius. 

Saulėgrąžą. Gėlės dovanojimą galite sieti su vyrų laisvalaikio leidimo ypatybėmis - saulėgrąža nėra sudėtinga savo spalvine raiška – geltona ir juoda, bet dar ir primins vyrui, kokias nuostabias sėklas jos mezga. 

Rojaus paukštis. Itin neįprasta ir stebinanti savo išvaizda gėlė – kampuota, moderniai minimalistinė ir netradicinė. Dovanojant šią gėlę vyrui pabrėšite tvirtą vyro charakterį ir stiprią laikyseną. 

 

Naudinga įsidėmėti: 

  • Vyrams tinka dovanoti ir pavienę gėlę ir puokštę – svarbiausia tinkamai įsivertinti aplinkybes (pvz. sveikinate vyrą jubiliejaus ar gimtadienio proga) ir sveikinimo intenciją. 
  • Atkreipkite dėmesį į puokštės formą. Apvalios, spalvingos puokštės būdingos moterims. Vyrams turėtumėte ieškoti pailgos, griežtesnių linijų gėlių puokštės. Puokštėse žalumynų spalva turi būti kuo tamsesnė. 
  • Darbo vadovui tinka dovanoti puokštę nuo viso kolektyvo gimtadienio arba profesinės šventės proga. 
  • Vyrui, kurį mylite (arba jis jums tiesiog svarbus) gėles galite dovanoti gimimo dienos, vardo dienos, sporto pergalės ir t. t. progomis, priklausomai nuo jūsų tarpusavio santykio galite dovanoti ir Šv. Valentino dienos proga. Apskritai, gėlių dovanojimas vyrui gali atskleisti subtilų moters skonį ir išradingumą.
  • Renkant gėles vyrui rinkitės tokias, kurios simbolizuotų tvirtumą, konkretumą, paprastumą, aiškumą, pasitikėjimą. Tam geriausiai tinka dideli, tamsesni, sodrių spalvų gėlių žiedai. 
  • Dar keletas progų pasveikinti vyrus: pirmąjį lapkričio šeštadienį minima Tarptautinė vyrų diena, o paskutinį gegužės penktadienį – Nacionalinė vyrų diena
  • Nepamirškite, kad gėlių dovanojimas vyrui gali būti ir linksmu, nuotaikingu akibrokštu – juk labiau įprasta, kai gėles dovanoja vyrai moterims, o ne atvirkščiai. Nebijokite įnešti spontaniškumo ir netikėtumo į savo gyvenimą net pačiais paprasčiausiais klausimais! Improvizuokite ir dovanokite vyrui tokias gėles, kurios patinka jums – taip tarsi perteiksite jam dalelę savo širdies, požiūrių, suvokimo – taip sveikinimas bus daug nuoširdesnis. Neabejojame, kad tai bus graži ir miela staigmena.