New post
getstyle

New post

Darbo vietoje paprastai praleidžiame didžiąją savo dienos dalį. Todėl labia svarbu, kad aplinka kurioje dirbame mūsų nevargintų, neslėgtų, o įkvėptų produktyviam darbui, gerai nuotaikai, žvaliai savijautai. Gerą atmosferą darbe sukuria kolektyve dirbantys žmonės, tačiau nemažiau svarbu ir apčiuopiami, matomi dalykai – kabineto interjeras, spalvos, baldai. Augalai neabejotinai gali padaryti jūsų darbo vietą mielesne, modernesnė, jaukesne ir net sveikesne! Moksliniais tyrimais įrodyta, kad tam tikri augalai patalpoje gali pašalinti net iki 87 proc. toksinų ir neigiamos spinduliuotės, kurią skleidžia įvairūs techniniai įrenginiai, esantys jūsų kabinete, gerina oro kokybę, skatina žvalią jūsų savijautą. 

Atkreipkite dėmesį į tai, kad renkantis augalą labai svarbu tinkamai įvertinti sąlygas, kuriomis auginsite gėles: svarbus apšvietimas (natūralus ar dirbtinis), šviesos kiekis (pastovus, ar kintantis), priežiūra ir laikas, kurį galėsite tam skirti (dažnas/retas laistymas, persodinimas, lapelių karpymas)

Norėdami susikurti tobulą savo darbo erdvę nesuklysite tam pasirinkę augalą. O kad apsispręsti būtų lengviau pristatome 7 biuro augalu, kurie pagal oro kokybės gerinimą, apšvietimo poreikį ir priežiūros ypatybes yra patys tinkamiausi. 

 

Stambialapis fikusas

Charakteristika. Stambialapiai fikusai populiarūs augalai darbo patalpose dėl savo patrauklių, storų blizgių ir žvilgančių lapų. ir lengvos priežiūros. Tai gėlė įspūdinga savo dydžiu – esant tinkamoms salygoms gali užaugti net iki 30–40 metrų aukščio. Taip pat šios gėlės jūsų kabinete pagerins oro kokybę. 

Priežiūra. Pavasarį šią gėlę geriausia laistyti taip dažnai kaip įmanoma, kad išlaikytumėte dirvožemio drėgnumą. Žiemą gėlę pakanka laistyti vos kartą per mėnesį. Jeigu augalo lapai gelsta – laistykite mažiau, jeigu krenta – laistykite gausiau.

Apšvietimas. Tai gėlė mėgstanti šviesą, tačiau netiesioginius saulės spindulius, pageidautina vieta – prie lango su užuolaidomis.

 

Gebenė lipikė

 

Charakteristika. Gebenė lipikė yra visžalis, vijoklinis vynmedžio augalas, reikalaujantis mažai priežiūros. Jeigu jūsų ofise oro cirkuliacijos sistema yra prasta, ši gėlė kaip tik jums.

Priežiūra. Gebenė yra gėlė mėgstanti būti laistoma. Vadinasi, svarbu išlaikyti žemės drėgmę, ypač tuo atveju jei tikimės iš šios gėlės aktyvaus augimo. Tačiau gėlė toleruoja ir gali pakęsti sausas oro sąlygas ir santykinai mažą šviesos kiekį. 

Apšvietimas. Gėlė mėgstanti šešėlį.

 

Gelsvasis dipsis

 

Charakteristika. Palminės kilmės gėlė mėgstanti erdvę, gausiai lapuota. Nėra išranki šviesai, drėgmei. Augdama tinkamomis sąlygomis kismet vis panašės į palmę. 

Priežiūra. Gėlės galinčios toleruoti mažo apšvietimo sąlygas, tačiau norint, kad gelsvalapis dipsis augtų didelis, gausiai lapuotas jam reikalingas tinkamas apšvietimas. Sveiki, banbukinių palmių gėlėmis, vadinami augalai pasižymi tamsiai žalais lapais. Jeigu lapai yra vystantys ar rudi, gali būti, kad gėlę laistote netinkamai. Patartina šią gėlę laistyti su kambario temperatūros vandeniu. Sudrėkinkite žemę kai pastebite, jog paviršius yra sausas. Esant itin sausam orui svarbu gėlės lapelius papūsti vandeniu. 

Apšvietimas. Mėgsta šviesą, tačiau svarbu parūpinti tokią vietą, kur gėlės nepasiektų tiesioginiai saulės spinduliai. 

 

Vėzdūnė

 

Charakteristika. Taikos lelija dar vadinama gėlė labai populiari ir mėgstama dėl skaisčiai baltų žiedų ir nesudėtingos priežiūros. Gėlė nereikli apšvietimui, itin sparčiai auganti ir naudinga siekiant skaidresnio oro kabinete. Jeigu jūsų lelija nežydi, perkelkite ją į tamsesnę kabineto vietą. Jeigu gėlė gaus pernelyg daug šviesos pastebėsite gelstančius lapelius.

Priežiūra. Gėlę laikykite drėgnoje žemėje, tačiau neperlaistykite. 

Apšvietimas. Gėlė mėgstanti šešėlį. 

 

Zamiokulkas

 

Charakteristika. Gėlė labiau žinoma kaip pinigų medis. Jeigu ieškote patvaraus ir ištvermingo augalo savo ofisui ši gėlė kaip tik jums. Zamiokulkas dažnai painiojamas su dirbtine gėle. Gėlė tokia ištverminga, kad iškęs mėnesį nepriežiūros ir vistiek išliks patraukli ir daili, tamsiai žalais vaškiniais lapais. 

Priežiūra. Gėlė puikiai tinkanti kabinetui, kuriame mažai šviesos, arba didžiąją laiko dalį patalpoje šviečia nenatūrali šviesa. Panašu, kad per didelis vandens kiekis šiaip gėlei yra tai, aks gali ją labai greitai numarinti. Gėlė turi būti laistoma tik tada, kai žemė visiškai išdžiūva. Besiraitantys, svyrantys ir geltonuojantys lapai signalizuoja, jog gėlė gauna perdag šviesos.

Apšvietimas. Šviesą mėgstantis augalas, tačiau reiktų stengtis, kad augalas negautų perdaug tiesioginių saulės spindulių. 

 

Aglaonema

Charakteristika. Tai puiki gėlė ofisui, nes reikalauja labai mažai priežiūros, gali klestėti minimaliame apšvietime ir šalina toksinus. Šis patvarus ir ilgalaikis augalas tikrai papuoš jūsų kabinetą, nes dėmesį atkreipia spalvingi, kelių atsalvių tonų lapai.

Priežiūra. Augalas mėgsta drėgmę, drėgną orą, todėl svarbu prisiminus vis nupurkšti augalą vandeniu. Patartina gėlę laistyti minkštu ir šiltu vandeniu. Geriausia jeigu jis būna pastovėjęs kelias dienas.

Apšvietimas. Gėlė mėgstanti stabile bent jau minimaų apšvietimą, tačiau tiesioginiai saulės spinduliai jai būtų žalingi. 

 

Storlapis

 

Charakteristika. Gėlė dar vadinama laimės medžiu. Storlapis primena krūmo formos augalą su storais, reljefiniais ovalios formos elastingais lapeliais ir sumedėjusiomis šakelėmis. Gėlė nemėgsta per dažno laistymo ir nusistovėjusio vandens. Tai nestebina, nes šios gėlės kilmė iš regionų, kuriems būdinga sausra. Gėlė žydi – balta, rožine ar ryškiai raudona spalva. Tačiau žiedų sulauksite po maždaug 3–4 metų auginimo.

Priežiūra. Drėkinti gėlę prieš laistant nupurškiant lapelius vandeniu. Jei pastebėsite, kad lapeliai gelsta ir krinta laistykite gėlę dažniau. Storlapiai smėlingą ir pralaidų dirvožemį. Tam kad augalas neaugtų tik viena puse būtinai jį pasukiokite. 

Apšvietimas. Reikalingas vidutinis apšvietimas.